luni, 13 februarie 2012

Yuri/Yaoi

Salutare!
Am sa vorbesc despre Yuri/Yaoi . Eu una nu le suport , insa am observat ca exista persoane , chiar multe , pe forumuri , iar majoritatea sunt fete care se uita la Yaoi. De yuri nu prea am auzit sa se uite cineva si daca ar fi asa , ar fii baietii. Deci..sa zic ce e yaoi? sau yuri?
Yuri
Incep. Cred ca se stie ca in unele anime-uri romance un baiat si o fata se saruta ( clasicul anime cu un singur sarut intre aceleasi persoane ). Apoi sau introdus Haremurile , care pot fi simple sau reverse. Cele simple se refera atunci cand mai multe fete se saruta sau stau in preajma unui baiat, iar reverse cand baietii stau numai dupa o fata. Continui..Fiindca multi oameni au vrut ceva nou , s-a inventat Yuri. (poza de mai sus , un exemplu de anime yuri).
Apoi , fetele au vrut sa fie si invers , asa a aparut Yaoi.

Yaoi
Un exemplu ar fi Junjou Romantica :



Yuri: se refera la saruturi si gesturi romantice intre 2 fete sau mai multe.
Yaoi : se refera la saruturi si gesturi romantice intre 2 baieti sau mai multi.

Sunt doar cateva anime Yaoi care nu contin scene pornografice . La fel si despre Yuri. Eu una nu ma uit , dar cand caut anime-uri mereu dau peste ele , iar cand vad pozele imi dau deja seama cum si despre ce e.

6 comentarii:

  1. Eu unul consider ca yuri este de 1000 de ori mai bun decat yaoi, trebuie sa nu ai creier (ca baia) sa te uiti la yaoi... Ma bucur ca postezi lucruri interesante pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nene , fetele se uita la Yaoi , baietii la Yuri , deci daia crezi ca Yaoi e naspa , daia cred eu ca Yuri e naspa, deci => fiecare cu ce-i place. Oricum sunt mai multe yaoi-uri decat yuri-uri. Nu am idee.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am idee de ce dalea sunt mai multe si dalelalte mai putine :)) Eu aduc la cunostinta anumite lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci sa stii ca eu am adus la cunostinta . Tu stiai doar de Yaoi nu si de Yuri prima data :P Baia nu are creier..

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate o sa incerc si eu peste 2-3 ani un yaoi =))) asta doar daca o sa fac crize de anime-uri :))

    RăspundețiȘtergere